21.05.2022

Trabzon Tereyağı neden bu kadar meşhur?

Trabzon Tereyağı neden bu kadar meşhur?

Trabzon tereyağının en önemli özelliği lezzeti ve eşsiz aromasıdır. Trabzon tereyağı, köylerden ve yaylalardan toplanan sütlerin hijyenik ortamda işlenmesiyle elde edilir. Kahvaltıların aranan tadı, yemeklerin lezzet sırrıdır. Kullanılan sütün kalitesi, Trabzon yaylalarının ve köylerinin kendine has bitki örtüsünden gelir.

Sektörün içinden gelen kurucularımız, lezzetli ve kaliteli tereyağının nasıl olacağına dair yılların tecrübesine sahiptir. Yörelez tarafından tadını muhafaza etmesi, rengi ve kokusu ile yöreyi yansıtması için özenle hazırlanır. Türkiye’nin her yanına soğuk zincir kırılmadan, lezzetini muhafaza ederek ulaştırılır.

Trabzon Tereyağı Neden Farklıdır?

  • Kendine has kokuya ve dokuya sahiptir.
  • Sade olarak tadıldığında damakta bıraktığı tat eşsizdir.
  • Bal, pekmez ve reçel gibi yöresel tatlarla harika bir uyum oluşturur.
  • Uygun koşullarda saklandığında tadını uzun süre muhafaza eder.
  • Eritildiği zaman sıvılaşmaz; hafif köpüren bir kıvam alır.
  • Muhlama ve kuymak gibi ürünlerin ana malzemesini oluşturur.
  • Pide ve et ürünlerine eşsiz bir tat katar.

Trabzon Tereyağının Lezzet İpuçları

Trabzon tereyağını diğer yağlardan ayıran şey kendine has dokusu ve lezzetidir. Tereyağınız lezzetini ve tazeliğini uzun süre korusun istiyorsanız;

  • Tereyağınızı dondurucuda muhafaza edin.
  • Etrafındaki yiyeceklerin kokusunu emmesi için hava almayan kapta saklayın.
  • Koruyucu kabınız yoksa buzdolabı poşeti kullanın.
  • Paketlenmemiş ve ambalajsız halde saklarsanız kısa sürede tüketin.
  • Uzun süre oda sıcaklığında bırakmayın.
  • Güneş ışığından uzak, serin, kuru ve kokusuz ortamda saklayın.

Tereyağı için Pratik Öneriler

Trabzon tereyağı ile ilgili soruların başında “nasıl saklamalı” sorusu gelmektedir. Bu konuda bazı püf noktaları ile işleri daha kolay hale getirebilirsiniz.

  • Daha çabuk çözünmesi için kahvaltılık tereyağınızı buzdolabının alt katında muhafaza edin.
  • Küçük miktarlarda kullanmak için tereyağınızı küçük şeritler halinde kesin. Buzdolabı poşetine sarın ve dondurucuya koyun.
  • Tereyağınızın daha çabuk çözünmesi için dondurucudan çıkarttıktan sonra bir gece buzdolabının alt katında bekletin.
  • Donmuş tereyağınızın hızlı çözünmesini istiyorsanız bir kaba rendeleyin ve kullanın.
  • Daha hızlı çözünmesi için fırınların çözünme programında 10 saniye kadar bekletin. Yalnız bu işlemi yaparken erimemesine dikkat edin.

Trabzon Tereyağı Nasıl Saklanır?

  • Trabzon tereyağı için ideal saklama sıcaklığı +2°C ile +4°C arasındadır.
  • Oda sıcaklığında 2-3 saat içerisinde çözünebilir.
  • Daha uzun süre oda sıcaklığına maruz kalan tereyağı erir ve pelte kıvamını alır.
  • Eriyen tereyağının yeniden dondurulması önerilmez.
  • Eriyen tereyağında nem oluşabilir, bu da tereyağının tadını acılaştırabilir hatta bakteri üretebilir.
  • Son tüketim tarihinden emin olamadığınız veya tadında acılık hissettiğiniz ürünleri tüketmeniz önerilmez.

Meşhur Trabzon Tereyağı siparişi için Yörelez Mağaza sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Sayfayı Paylaşın Gönder Paylaş Tweet Pinle Paylaş
Kolay İletişim! Telefon numaranızı bırakın,
temsilcimiz sizi geri arasın.

Error: Contact form not found.

Gizlilik Politikası şartlarını inceleyebilirsin.
Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerezler veya gizlilik politikası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.