30.04.2013

TKDK’dan süt ürünleri üretim projemize destek

TKDK'dan Trabzon tereyağı ve telli peynir üretim projesine destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü’ne üçüncü başvuru çağrı ilanı kapsamında başvuran Kar-Kaş Süt Ürünleri Şirketi, sunduğu “Beşikdüzü İlçesinde Sütten Üretilen Tereyağı ve Telli peynirin İşlenmesi ve Pazarlanması” projesi kapsamında TKDK’dan destek alıyor.

Toplam yatırım tutarı 544 bin TL bulan projenin sahibi Mehmet Karadeniz, TKDK’nın büyük desteğini aldığını söyledi.

Karadeniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “TKDK ile 3 yıl önce tanıştım. Billboard ve gazete ilanlarında gördüm. TKDK’ya gidip yardım masası ile görüştüm. Buradan nasıl desteklerin olduğunu öğrendim. Biz daha önce yereyağ, yöresel köy lezzetleriyle uğraştığımız için TKDK böyle bir proje olduğunu gördük. 3. Çağrı döneminde proje yapmaya karar verdik. Kırsal alanda yatırım yapan müteşebbisler için iyi bir fırsat olduğunu küçük illetmeleri desteklemenin ayrı bir avantaj olduğunu bölgemizin kalkınması için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum. İşletmemiz 1989 yılında Kar-Kaş Süt Ürünleri Şirketi olarak kurulmuştur. Süt ve Süt Ürünleri İmalat, Pazarlama yapmaktayız. Daha öncesinde farklı firmalar ile çeşitli ortaklıklarla bu işe devam etmekteyiz. Projemiz üçüncü çağrı döneminde TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğüne sunulan Yöresel Ürünlerin Trabzon Tereyağ ve Telli peynirini işlenmesi projesidir. Proje bedeli tamamen 544 bin TL’dir, yaklaşık 7 ay içerisinde tamamlanmıştır “dedi.

İşletmenin Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulduğunu ifade eden Karadeniz, “İşletmemiz Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesinde kurulmuştur. Günlük tereyağ kapasitemiz 2 bin kilogram, telli peynir olarak 200 kilogramdır. İşletmemiz faaliyet döneminde yaklaşık daimi olarak 30 kişi geçici olarak 10 kişi çalışanımız olacaktır. Projemizi kendimiz ürettik. Kendi içerimizde Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi başta olmak üzere teknik elemanlarımızla beraber projemizi yönlendirecek elemanlarımız vardı. Bu elemanlarla beraber TKDK’ya proje yaptık. TKDK’ya projeyi sunduktan sonra kurum elemanlarınla düzgün bir şekilde diyalogumuz oldu. Projeyi sunarken ve yapım aşamasında karşılıklı olarak yardımlaşarak projemizi devam ettirdik. İstediğim bilgiyi TKDK’dan anında alabildim. IPARD programı kapsamında 250 bin TL civarında bir destek aldım. Yatırımı kendi öz kaynaklarımızla beraber yaptık.

TKDK’dan bize verilmiş olan yüzde 50 hibe desteği çok büyük bir rakam işletme sermayesi olarak bizi çok rahatlattı, destek oldu.

Mevcut işletmemizi faaliyete geçirdikten sonra ikinci bir projemiz olan süt ve süt ürünleri tesisi kurmak bunun için arazide yerimizde mevcuttur. Buraya 11 veya 12. çağrı dönemlerinde Süt ve Süt Ürünleri Tesisi de kurmak istiyoruz” diye konuştu.

  • TKDK'dan süt ürünleri üretim projemize destek
  • TKDK'dan süt ürünleri üretim projemize destek
  • TKDK'dan süt ürünleri üretim projemize destek
  • TKDK'dan süt ürünleri üretim projemize destek
  • TKDK'dan süt ürünleri üretim projemize destek
  • TKDK'dan süt ürünleri üretim projemize destek

Kaynak: İHA / Haberler.com
Sayfayı Paylaşın Gönder Paylaş Tweet Pinle Paylaş
Kolay İletişim! Telefon numaranızı bırakın,
temsilcimiz sizi geri arasın.

Error: Contact form not found.

Gizlilik Politikası şartlarını inceleyebilirsin.
Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerezler veya gizlilik politikası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.