18.02.2021
Karadenizin meşhur lezzeti kuymak tarifi
Kuymak tarifi için malzemeler;
- 5 yemek kaşığı mısır unu
- 100 gr Yörelez tereyağı
- 150 gr Yörelez telli peynir
- 2 su bardağı su
Kuymak Tarifi
Orta büyüklükte bakır bir sahanda tereyağı eritilir. Ardından 5 yemek kaşığı mısır unu eklenip yaklaşık 2-3 dakika kadar tereyağında kavrulur.
Mısır ununun rengi hafif esmerleşince 2 su bardağı su eklenir, ara ara karıştırılarak mısır unu koyulaşıp, göz göz olana, tereyağı mısır ununun üstünü çıkana kadar pişirilir.
Daha sonra telli peynir ve damak tadınıza göre tuz eklenir. Telli peynir eriyip uzamaya başladığında kuymağınız hazır.