18.02.2021

Karadenizin meşhur lezzeti kuymak tarifi

Karadenizin meşhur lezzeti kuymak tarifi

Kuymak tarifi için malzemeler;

  • 5 yemek kaşığı mısır unu
  • 100 gr Yörelez tereyağı
  • 150 gr Yörelez telli peynir
  • 2 su bardağı su

Kuymak Tarifi

Orta büyüklükte bakır bir sahanda tereyağı eritilir. Ardından 5 yemek kaşığı mısır unu eklenip yaklaşık 2-3 dakika kadar tereyağında kavrulur.

Mısır ununun rengi hafif esmerleşince 2 su bardağı su eklenir, ara ara karıştırılarak mısır unu koyulaşıp, göz göz olana, tereyağı mısır ununun üstünü çıkana kadar pişirilir.

Daha sonra telli peynir ve damak tadınıza göre tuz eklenir. Telli peynir eriyip uzamaya başladığında kuymağınız hazır.

Sayfayı Paylaşın Gönder Paylaş Tweet Pinle Paylaş
Kolay İletişim! Telefon numaranızı bırakın,
temsilcimiz sizi geri arasın.

Error: Contact form not found.

Gizlilik Politikası şartlarını inceleyebilirsin.
Deneyiminizi geliştirmek için sitemizde çerezleri kullanıyoruz. Detaylı bilgi için çerezler veya gizlilik politikası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.